sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

07 de juny 2014

" Gala i Dalí tenien un conill "










Gala i Dalí tenien un conill com a mascota. L’adoraven. En arribar la tardor, la parella com cada any marxava de Catalunya per passar uns mesos a l’hotel Meurice de Paris i al Saint Regis de New York. Els hi donava tanta pena haver de separar-se del seu conillet que la Gala va prendre una dràstica decisió”. D’aquesta manera comença l’anècdota personal que l’arquitecte i dissenyador Oscar Tusquets, amic dels Dalí, desglossa per al Rar d’aquest diumenge, un suplement dedicat en la seva totalitat a la figura controvertida i decididament inspiradora de Gala Éluard Dalí.

A més d’esbrinar com acaba la història del conill, el Rar ofereix algunes claus per conèixer una mica més Gala. Els enllaços a partir de la musa de Dalí deriven el lector a Kazan, la ciutat russa on va néixer, i als indrets de Barcelona on es pot tastar el millor de la gastronomia moscovita: des dels blinis fins a la sopa de remolatxa borsch. La revista també s’atura al vodka, beguda alcohòlica nacional de Rússia, a partir de la qual es desencadenen una sèrie de sorprenents coincidències que deriven a la visita de Buffalo Bill a Catalunya o a la festa que va organitzar Michael Douglas al 1992 en la seva casa mallorquina.
A més, el Rar d’aquest diumenge explora l’arquitectura de Mies van der Rohe, figura que va deixar bocabadats els barcelonins amb el seu Pavelló Alemany elaborat per l’Exposició Universal del 1929. Aquell va ser l’any en què Gala i Dalí es van conèixer i a la ràdio sonaven les cançons de Raquel Meller, Duke Ellington i un grapat d’artistes més que s’enumeren en la playlist que encapçala el suplement. Per últim, la revista conclou amb una pàgina d’allò més surrealista on, imbuïts per l’esperit de Cadaqués, la redacció de l’ARA elabora un relat amb tints dalinians.











Entrades relacionades: